Подаємо звітність разом з веб сервісом «СОТА»

Бухгалтерська звітність, її значення, завдання і вимоги

Бухгалтерська (фінансова) звітність подається до контролюючих органів відповідно до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність”, а також положень (стандартів) бухгалтерського обліку, нормативно-правових актів, що регламентують питання фінансової звітності. Подання звітності в електронному вигляді здійснюється до таких  контролюючих органів за попередні періоди діяльності (місяць, квартал, рік):

  • Державної фіскальної служби
  • Державної служби статистики
  • Пенсійного фонду України
  • Державної казначейської служби
  • ФСС з ТВП

Програма для подання бухгалтерської звітності «СОТА»

СОТА – це онлайн сервіс, що надає можливість подавати звітність та обмінюватись електронними документами дистанційно. Це сайт, користуватись яким легко та доступно, як бухгалтерам, так і фізичним особам-підприємцям, власникам бізнесу. Саме модуль «Реєстр звітів» призначений для створення, збереження та обробки бухгалтерської та фінансової звітності з метою подачі до контролюючих органів. Розділ «Реєстр звітів» побудований у вигляді таблиці – реєстру, кожен рядок якої відображає коротку інформацію про документ.

Схема подання звіту в «СОТА»

Бухгалтер має в роботі бланки звітності, які завжди актуальні, бо вони  автоматично оновлюються, без особистого втручання. Для створення нового документу натисніть на кнопку «Створити» на панелі інструментів (в програмі також є можливість імпорту звіту в форматі xml). Створений звіт відкриється у окремій вкладці. Заголовок звіту після створення самостійно заповнюється даними із відомостей установи. Внесіть дані в поля, які потребують заповнення із клавіатури. Елементи, виділені жовтим кольором, їх можна заповнити та змінювати. Після заповнення документу його необхідно перевірити та підписати ЕЦП. Після того, як документ був підписаний згідно з налаштованим комплектом підписів, на панелі вкладок документу стає доступною команда Подати у контролюючий орган. Коли звіт приймається контролюючим органом, формується Квитанція 2, яка приходить бухгалтеру в розділ «Вхідні документи».

Переваги для бухгалтера

Зручним для бухгалтера є те, що програма дає можливість подавати звіти об’єднаним пакетом, формувати уточнюючі та скасовуючи звіти, формувати запити та заяви до контролюючих органів. Шапка звітів автоматично заповнюються, є можливість їх перевірки на помилки. Форми звітів, ставки податків, коди УКТ ЗЕД, КОАТУУ та інша інформація оновлюється автоматично. Наявна постійна технічна підтримка менеджерів. Великим плюсом для бухгалтера також є те, що програма самостійно здійснює підрахунки та наявний авторозрахунок в звіті, який переносить заповнені дані з додатків до головного звіту. Як висновок, заповнювати та подавати звіт до контролюючого органу стає легко та можна уникнути ряду помилок та проблем.

Останні новини

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Новий осінній сезон вже розпочався, а це означає, що настав час досягати ще більших успіхів у роботі, відкривати для себе новинки, розвивати свій бізнес, надихатися і надихати! Хочемо, аби зі стартом осені ви обирали для свого підприємства лише найкращі вебрішення й...

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

З 1 серпня стартує спеціальна пропозиція на ПРРО Cashalot — “Спробуй порівняй, вибирай”. Усі нові користувачі програмної каси Cashalot отримують можливість безкоштовно отримати доступ до ПРРО Cashalot на три місяці і на власному досвіді переконатись у перевагах роботи...