Для чого потрібен КЕП?

Сьогодні електронний підпис є ключовим інструментом для отримання широкого спектра онлайн-послуг. Тож варто розібратися, що таке КЕП і чому його необхідно мати.

Відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», кваліфікований електронний підпис — удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису й базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Електронний підпис — це електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються і використовуються ним як підпис.

КЕП застосовується фізичними та юридичними особами, які беруть участь в електронному документообігу, для ідентифікації підписувача і підтвердження цілісності даних, представлених в електронній формі.

КЕП — це цифровий еквівалент власноручного підпису, який дозволяє ідентифікувати особу та надає електронним документам юридичну силу. Завдяки КЕП користувач отримує доступ до всіх державних послуг і може оформлювати довідки, подавати документи на реєстрацію ФОП чи шлюбу, не виходячи з дому.

КЕП може зберігатися на захищеному фізичному носії, як-от токен або флешка, або на хмарному захищеному носії. Хмарний підпис — це кваліфікований електронний підпис, що зберігається на сервері провайдера. Прикладом такого захищеного носія є CloudKey. Хмарний підпис є доволі зручним , адже дає можливість продовжувати робочий процес незалежно від місця перебування, що зараз дуже важливо для українців. 

КЕП стає необхідним для кожного, хто прагне зручно користуватися державними послугами, заощаджувати час або просто бути в тренді цифровізації.

Використання КЕП надає такі переваги:

  • Юридична сила електронних документів: Закони України прирівнюють документи, підписані КЕП, до тих, що мають власноручний підпис або печатку. Це створює правову основу для використання КЕП у електронному документообігу та здійснення юридично значущих дій.
  • Конфіденційність: КЕП забезпечує додаткові можливості для шифрування документів, що гарантує захист інформації від доступу осіб, які не володіють секретним ключем.
  • Оптимізація бізнес-процесів: Використання електронного документообігу скорочує кількість паперових документів, економить час і ресурси на оформлення договорів, платіжних документів та їх пересилання.
  • Сучасний рівень ділових відносин: КЕП дозволяє значно прискорити комерційні операції, зменшити потребу в додаткових зустрічах і тривалих переговорах.

Таким чином, кваліфікований електронний підпис — це сучасне рішення для тих, хто прагне використовувати новітні технології та бути успішним. Документи, підписані КЕП, можна передати за лічені секунди, що надає рівні можливості всім учасникам електронного документообігу, незалежно від їх місцезнаходження.

Останні новини

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Новий осінній сезон вже розпочався, а це означає, що настав час досягати ще більших успіхів у роботі, відкривати для себе новинки, розвивати свій бізнес, надихатися і надихати! Хочемо, аби зі стартом осені ви обирали для свого підприємства лише найкращі вебрішення й...

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

З 1 серпня стартує спеціальна пропозиція на ПРРО Cashalot — “Спробуй порівняй, вибирай”. Усі нові користувачі програмної каси Cashalot отримують можливість безкоштовно отримати доступ до ПРРО Cashalot на три місяці і на власному досвіді переконатись у перевагах роботи...