Сільськогосподарські товаровиробники, які у зв’язку з блокуванням додаткових електронних рахунків в СЕА ПДВ, перераховували кошти у січні 2017 р. на основний електронний рахунок, отримають можливість врахувати у значенні формули згідно п. 2001.3 Податкового кодексу суми ПДВ, які було перераховано з поточних рахунків на спеціальні сільськогосподарські рахунки.

Відповідний закон прийнято Верховною Радою України 23.03.2017 р.

Законодавчим актом передбачено для сільськогосподарських товаровиробників, які до 2017 р. застосовували спеціальний режим оподаткування ПДВ:

  • у період до 31.12.2017 р. збільшити значення суми ПДВ, на яку платник може зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму коштів, що були перераховані ними у січні 2017 р. з поточних рахунків на спеціальні сільськогосподарські рахунки, у розмірі не більше суми, задекларованої до сплати на спеціальні сільськогосподарські рахунки у декларації з ПДВ за грудень 2016 р.;
  • у межах суми такого збільшення надати право платнику податку подати до органу державної фіскальної служби заяву щодо перерахування таких коштів з рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ такого платника податку на його поточний рахунок відповідно до п. 2001.6 ст. 2001 Податкового кодексу України.

Зазначений законопроект зареєстровано за № 6099.

“Вісник” офіційне видання ДФС