Ми продовжуємо серію наших публікацій і пропонуємо Вашій увазі інформацію стосовно нової податкової накладної та додатків до неї.

В цій публікації хочемо звернути Вашу увагу на наступнi питання:

 

    1. Додаткові поля розробника.

    2. Імпорт ПН/РК із облікових систем.

    3. Чи повинно співпадати ПІБ людини, яка склала ПН, із ПІБ людини, яка вказана в ЕЦП?

Додаткові поля розробника

Колектив розробників програми «M.E.Doc» постійно вдосконалює свій програмний продукт у відповідності з вимогами законодавства та побажаннями користувачів. Орієнтуючись на зручність роботи в програмі, розробник може вводити у форми додаткові поля.

Так, у форми ПН/РК розробником були введені наступні додаткові поля, а саме:

  • «Податкові зобов’язання»,
  • «Податковий кредит»,
  • «Кас. метод»,
  • «ЄДРПОУ покупця»,
  • «Згідно рахунку-фактури»,
  • «Вид цивільно-правового договору».

Поля «Згідно рахунку-фактури» та «Вид цивільно-правового договору» були введені розробником для зручності користувачів, які ведуть облік зв’язаних документів в розрізі договорів та рахунків-фактур.

Звертаємо вашу увагу на два важливих моменти, а саме:

  • такі поля не порушують затвердженні контролюючими органами формати, а реалізована форма повністю відповідає законодавчим актам,

  • поля розробника не роздруковуються в паперовому вигляді, не експортуються в xml (не відправляються в ДФС), не обов’язкові для заповнення, тому не підлягають коригуванню у разі невірного заповнення.

Імпорт ПН/РК із облікових систем

Користувачам програми «M.E.Doc» надана можливість імпорту з бухгалтерських програм податкових накладних/розрахунків коригування, складених до 01.04.2016 р. за новою версією.

Також хочемо нагадати, що при імпорті ПН/РК із облікових систем дані будуть завантажуватися у відповідності до значень, які були експортовані.

Чи повинно співпадати ПІБ людини, яка склала ПН, із ПІБ людини, яка вказана в ЕЦП?

Головне питання: чи повинні збігатися ініціали і прізвище особи, яка склала податкову накладну з електронним цифровим підписом особи, якій делеговано право підпису податкових накладних при реєстрації її в ЄРПН?

Детальну відповідь на це питання можна знайти в Листі ДФС від 17.03.2016 № 5889/6/99-99-19-03-02-15.

Таким чином, невідповідність електронного цифрового підпису, яка накладається на податкову накладну при її реєстрації в ЄРПН, з ініціалами та прізвищем особи, яка склала податкову накладну, не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.