Мінфін оприлюднив проект наказу “Про внесення змін до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України” від 09.11.2023 р. (далі – проект наказу).

Зазначеним проектом наказу внесено нові поправки до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України (далі – Порядок).


Положення запропонованого наказу спрямовані на узгодження та оптимізацію процедур та переліку необхідних документів, які використовуються при відкритті/закритті рахунків клієнтів в установах Державної казначейської служби.

Зокрема, внесено нові додатки до Порядку:

Додаток 10 – Інформація про кваліфіковані електронні підписи та кваліфіковану електронну печатку (у попередньому варіанті Порядку, Додаток 10 містив Заяву про закриття рахунків); Додаток 11 – Службова записка про відкриття/закриття рахунків.

Згідно з Порядком, щорічно на початку нового бюджетного періоду органи Державної казначейської служби відкривають рахунки для збору коштів до державного та місцевих бюджетів і рахунки для витрат. Цей наказ набуває чинності з дня його офіційної публікації.