ПРРО плюси та мінуси

Переваги використання ПРРО

Всі види бізнесу повинні здійснювати свою діяльність підконтрольно. Кожна операція процесу купівлі-продажу між продавцем та покупцем має фіскалізуватись з одночасною реєстрацією цієї дії на серверах податкової служби. Для цього були створені реєстратори розрахункових операцій (РРО). Стаття 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР (надалі – Закон № 265/95-ВР) наводить визначення понять РРО та ПРРО. Це спеціальний нормативно-правовий акт, що регулює умови та порядок застосування РРО та ПРРО. Сучасні технології дають можливість робити це без встановлення додаткового обладнання. Програмні реєстратори розрахункових операцій відмінне рішення для бізнесу. Це програмне забезпечення, яке достатньо завантажити та встановити на будь-який гаджет, навіть мобільний телефон. Отже, серед основних переваг ПРРО можна виділити:

  1. В першу чергу низька вартість придбання та обслуговування: не потрібно купляти стаціонарний апарат, здійснювати його технічне обслуговування тощо)
  2. Зручний та зрозумілий інтерфейс.
  3. Швидке встановлення та реєстрація в ДПС.
  4. Доступний повний функціонал звичайного стаціонарного РРО (формування та видача чеків, можливість відправки їх на електронну пошту покупця, формування звітності, миттєва реєстрація чеків на серверах податкової служби)
  5. Можливість роботи в офлайн режимі (зважаючи на відключення електроенергії або технічні несправності).

Основні функції ПРРО

З 1 січня 2022 року, згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, фізичні особи – підприємці всіх форм діяльності (тобто платники єдиного податку від 2 до 4 груп та підприємці на загальній системі оподаткування) зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Значна частина бізнесу негативно відгукуються про сам процедуру переходу від застарілої системи фіскалізації до нової шляхом інтеграції ПРРО. Основна причина в незвичності використання. Проте передові технології не стоять на місці. ПРРО – це програма, що виконує ті ж функції що і звичайний РРО, але одразу передає інформацію по кожній операції на сервер ДПС України.  Додатковою перевагою є те, що наявний особистий кабінет для бізнесу на сайті обслуговуючої фірми. Він дає можливість формувати аналітику по звітах за різні періоди обслуговування, контролювати зміни, відкриття/закриття зміни.

Поряд з цим існує ряд суб’єктів господарювання, які є винятком із загального правила. Насамперед це стосується ФОП – платників єдиного податку першої групи, які звільняються від застосування РРО / ПРРО на підставі пункту 296.10 статті 296 ПК України.

Останні новини

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Акція від “СОТА Каса” — “Час вигідних покупок”: річна ліцензія на ПРРО за 490 гривень

Новий осінній сезон вже розпочався, а це означає, що настав час досягати ще більших успіхів у роботі, відкривати для себе новинки, розвивати свій бізнес, надихатися і надихати! Хочемо, аби зі стартом осені ви обирали для свого підприємства лише найкращі вебрішення й...

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

Спробуй, порівняй, вибирай: три місяці безкоштовного користування ПРРО Cashalot 

З 1 серпня стартує спеціальна пропозиція на ПРРО Cashalot — “Спробуй порівняй, вибирай”. Усі нові користувачі програмної каси Cashalot отримують можливість безкоштовно отримати доступ до ПРРО Cashalot на три місяці і на власному досвіді переконатись у перевагах роботи...