ГУ ДФС у Вінницькій області звертає увагу платників ПДВ на те, що Законом України від 21.12.2016 р № 1797-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні” змінені правила щодо відображення в податковій накладній такого обов’язкового реквізиту , як “код товару”.

Згідно з новою редакцією п. І) п. 201.1 ст. 201 ПКУ, в податковій накладній зазначається:

  • код товару згідно з УКТ ЗЕД;
  • код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг;
  • коди товарів або послуг можуть зазначатися повністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду, крім випадків поставки підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України.

Отже, з 1 січня 2017 року, в податковій накладній, під час її складання слід вказувати коди всіх без винятку товарів, які реалізуються (незалежно від країни походження, часу придбання або виготовлення), і коди послуг, які виявляються продавцем. Коди вітчизняних товарів і послуг можуть відображатися в неповному форматі, на відміну від підакцизних та імпортованих товарів, коди яких згідно з УКТ ЗЕД повинні бути відображені повністю.
Згідно п. 351 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ, за помилки, допущені в податковій накладній при вказівці коду товару або послуги, штрафні санкції не застосовуватимуться до 31 грудня 2017 року.

Інформацію надано електронним журналом “Аверс-Бухгалтерія”.