Згідно з Указом Президента України від 14.01.2015 р № 15/2015 в 2015 році проводиться часткова мобілізація в три черги протягом 210 діб з дня набрання чинності даного указу.

 

Як і раніше, мобілізація проходить на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областей, а також міста Києва. Заклик військовозобов’язаних, резервістів і поставка транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України здійснюються в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Крім цього, в період з 18 березня по 1 травня 2015 пройде звільнення в запас (демобілізація) військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 17.03.2014 р № 303 / 2014 “Про часткову мобілізацію”.

§§§

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України встановив коефіцієнт підвищення страхових виплат за 2014 в розмірі 1,079 (постанова від 11.12.2014 р № 19).

Нагадаємо, що цей показник використовується для здійснення органами Фонду страхових виплат посрадавшім (членам їх сімей) у разі настання нещасного випадку на виробництві та / або професійного захворювання (див. Тему Загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності).

§§§

Якщо платник податку з початку і протягом звітного року не планує здійснювати викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів, то він повинен повідомити про це податковий орган за місцем знаходження джерел забруднення та написати заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому випадку він зобов’язаний подавати податкові декларації в загальному порядку (п. 250.9 ст. 250 ПКУ).

Суб’єкти господарювання, у тому числі новостворені, які не мають об’єктів обчислення екологічного податку, не повинні подавати до податкового органу дану заяву. Таку заяву слід подавати суб’єктам, які здійснювали викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів, але з початку звітного року не планують мати об’єктів обчислення екологічного податку (див. Також Базу знань “ЗІР”, розділ 120.05).

§§§

У зв’язку з внесенням до ПКУ змін, які набули чинності 1 січня 2015 року, Мінфін розробив проекти нормативно-правових актів щодо звітності:

Детальніше на сайті центру ЮБС “Аверс”.


Бажаєте бути постійно в курсі останніх новини? Оформіть передплату на електронний журнал “Аверс-Бухгалтерія” за телефоном (0412) 46 73 38.

Ви можете отримати безкоштовний доступ на 2 неділі заповнивши форму нижче.

{loadposition testdrive-aversform}