Згідно з п. 296.10 ст. 296 ПКУ платники єдиного податку другої та третьої (фізичні особи – підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують РРО. Тобто не включені в цей перелік платники єдиного податку при здійсненні готівкових розрахунків повинні використовувати РРО. Однак п. 1 розділу II Закону України від 28.12.2014 р № 71-VIII передбачений перехідний період: платники єдиного податку третьої групи зобов’язані використовувати РРО з 1 липня 2015 року, а другої групи – з 1 січня 2016 року.

 

§§§

Законом України від 28.12.2014 р № 67-VIII 1 січня 2015 до Закону України від 23.12.97 р № 771/97-ВР “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини” внесено зміни, що стосуються обігу харчових продуктів на агропродовольчих ринках.

Так, м’ясо, риба, мед, яйця, молоко необроблене, сир домашнього виробництва та продукти рослинного походження можуть продаватися на агропродовольчих ринках за умови підтвердження їх придатності результатами експертизи (досліджень) державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що знаходиться на агропродовольчому ринку. Експертиза не потрібна при продажу харчових продуктів недомашніх виробництва, які супроводжуються документами згідно із законом.

На м’ясі, придатність якого до споживання людиною підтверджена, ставиться відмітка про придатність. Якщо м’ясо непридатне до споживання, то по всій поверхні туші наносяться насічки, що вказують на непридатність продукту до споживання людиною.

Якщо харчовий продукт є непридатним для людини, але не становить безпосередньої загрози (низький ризик) для його здоров’я, то такий продукт не допускається до реалізації і утилізується власником. Якщо харчовий продукт є непридатним і становить безпосередню загрозу (високий ризик) для здоров’я людини, від він підлягає негайному вилученню власником та утилізації або знищенню під контролем державного інспектора відповідно до законодавства.

Крім цього, передбачено заборону функціонування агропродовольчого ринку за відсутності лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

§§§

У 2015 році ставки податку для об’єктів нежитлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних та юридичних осіб, визначені п.п. 266.5.1 п. 265.5 ст. 265 ПКУ, не можуть перевищувати 121,8 грн. за 1 м2 (п. 33 підрозділу 10 розділу XX ПКУ).

Детальніше на сайті центру ЮБС “Аверс”.


Бажаєте бути постійно в курсі останніх новини? Оформіть передплату на електронний журнал “Аверс-Бухгалтерія” за телефоном (0412) 46 73 38.

Ви можете отримати безкоштовний доступ на 2 неділі заповнивши форму нижче.

{loadposition testdrive-aversform}