Згідно з новою редакцією ч. 3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням роботодавця, і повідомлення відповідного органу ГФС про прийом працівника на роботу в порядку, встановленому КМУ.

 

§§§

Згідно з п.3 розділу II Закону №71 в 2015 і 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, а також фізичних осіб – підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн. за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу КМУ, за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або відповідно до вимог КПК. Дане обмеження не поширюється:

З 1 січня 2015 року:

  • На перевірки суб’єктів господарювання, які ввозять на митну територію України та / або виробляють та / або реалізують підакцизні товари;
  • На перевірки дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, відшкодування ПДВ;
  • З 1 липня 2015 року перевірки платників єдиного податку другої та третьої (фізичні особи – підприємці) груп, крім здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, за винятком платників єдиного податку, визначених п. 27 підрозділу 10 розділу XX ПКУ, з питань дотримання порядку застосування РРО.

Однак п. 27 підрозділу 10 розділу XX ПКУ стосується подання звітності за IV квартал 2014 платниками відмінних з 1 січня податків і зборів. А ось п. 28 підрозділу 10 розділу XX ПКУ передбачає звільнення від перевірок РРО до 1 січня 2017 платників єдиного податку другої та третьої (фізичні особи – підприємці) груп, крім здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у дрібнороздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі , які з 1 січня до 30 червня 2015 включно почали застосовувати РРО.

§§§

Згідно з п.8 розділу III Закону №76 перевірки підприємств, установ та організацій, а також фізичних осіб – підприємців контролюючими органами (крім ГФС і Держфінінспекції) здійснюються протягом січня – червня 2015 виключно з дозволу КМУ або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки .

Детальніше на сайті центру ЮБС “Аверс”.


Бажаєте бути постійно в курсі останніх новини? Оформіть передплату на електронний журнал “Аверс-Бухгалтерія” за телефоном (0412) 46 73 38.

Ви можете отримати безкоштовний доступ на 2 неділі заповнивши форму нижче.

{loadposition testdrive-aversform}