Завантажити оновлення 10.01.190

Завантажити кумулятивний пакет оновлення 10.01.188 -10.01.190

 

ЗМІНИ В ОНОВЛЕННІ 10.01.190 
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!
Наказом Мінфіну від 13.06.2017 року № 567 затверджено критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, а також перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. У зв’язку з впровадженням норм Податкового кодексу, що запроваджують механізм зупинення органами ДФСУ реєстрації «ризикових» податкових накладних у ЄРПН та відновлення реєстрації за умови надання платником відповідних пояснень та доказів (пункт 201.16 ст. 201 ПКУ) виконано відповідні доопрацювання: · одержання та відображення для продавця та покупця, квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН; для підприємства покупця за відсутності такої ПН/РК, квитанція буде відображена окремим документом у Реєстрі звітів; · можливість надання документів, що підтверджують операції ПН/РК для розгляду Комісією ДФС та прийняття остаточного рішення про прийняття або відхилення ПН/РК, а також реалізована форма надання платником загальної інформації про номенклатуру товарів/послуг, що на постійній основі придбаваються та виробляються ним в процесі господарської діяльності, потенційно замінних/підмінних товарів (код УКТ ЗЕД) під час господарських операцій та кодів КВЕД; · можливість отримати рішення Комісії ДФС щодо розгляду підтверджуючих документів та рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації ПН/РК у Реєстрі звітів.
Розгляд призупинення реєстрації ПН/РК відбувається за наступною процедурою:
1. У разі призупинення реєстрації ПН з причини наявності Критеріїв оцінки ризиків Продавцю та Покупцю надходить Квитанція про призупинення реєстрації (J1490901, F1490901), що відображається у Реєстрі звітів як окремий документ.
2. Продавець/Покупець заповнює та відправляє у ДФС пакет документів: пояснення та/або копії документів достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН та/або Таблицю даних платника податків: · Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК (J1312601, F1312601), що містить номер ПН/РК, по якій відмовлено у реєстрації в ЄРПН та надаються пояснення і при необхідності наводиться перелік документів, які підтверджують операції, зазначені у призупиненій ПН/РК. Документ створюється в Реєстрі звітів як головний документ пакету. · Довільний документ для подання сканкопій документів (J1360101, F1360101), у якому кріпляться сканкопії, які підтверджують операції, зазначені у призупинених ПН/РК. Для кожної сканкопії створюється окремий документ (J1360101, F1360101). У разі створення архіву сканкопій, створюється лише один документ (J1360101, F1360101). Всі поля документа обов’язкові для заповнення. Документ створюється в Реєстрі звітів як підлеглий документ пакету до Повідомлення щодо подачі документів. · Додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків (J1312301, F1312301), створюється в Реєстрі звітів як окремий документ. У документі заповнюється Таблиця даних платника податку, у яку вносить Код згідно з КВЕД, та одна з колонок Код згідно УКТ ЗЕД/ДКПП (придбання (отримання) товарів/послуг) або Код згідно УКТ ЗЕД/ДКПП (постачання (виготовлення) товарів/послуг). Заповнення обох колонок одночасно не допускається.
3. Комісія ДФС розглядає пакет наданих документів та, протягом 5 днів, надсилає квитанцію та РІШЕННЯ, про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН\РК (J1412401, F1412401). Якщо ПН/РК зареєстровані, у Рішенні робляться відмітки у полі, що містить інформацію про прийняте рішення. Якщо у реєстрації відмовлено, у Рішенні проставляється відмітка у відповідному полі та зазначається причина відмови. Квитанцію та рішення отримують як Продавець, так і Покупець. Якщо Продавець не згідний з рішенням Комісії ДФС щодо відмови у реєстрації ПН/РК, він має право оскаржити це рішення у суді.
НОВІ ФОРМИ Державна фіскальна служба Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 13 червня 2017 року № 567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» додано нові форми: J1312301 Додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків F1312301 Додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків