Державна служба статистики з метою отримання повної, всебічної та об’єктивної статистичної інформації затвердила відповідні форми державних статистичних спостережень та коло суб’єктів господарської діяльності, яких стосується кожна із затверджених форм звітності. 

 За окремими з них необхідно відзвітувати уже за результатами 2015 року: 

  • №50-сг (річна) «Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств»;
  • №1-риба (річна) «Звіт про добування водних біоресурсів» (змінено назву форми, розбито на розділи табличну частину, змісту форми зміни не торкнулись);
  • №6-сільрада (річна) «Окремі показники розвитку сільських, селищних, міських рад у галузі сільського господарства» (вилучено 5 розділ табличної частини «трудова міграція населення»).

Починаючи зі звіту за січень 2016 року діятимуть оновлені форми місячної звітності:

  • №21-заг (місячна) «Звіт про реалізацію продукції сільського господарства»; 
  • №1-зерно (місячна) «Звіт про надходження зернових та олійних культур на перероблення та зберігання» (змінено назву форми, відмінено ділення табличної частини на розділи, натомість започатковано ділення номенклатури на класи);
  • №37-сг (місячна) «Звіт про сівбу та збирання врожаю сільськогосподарських культур, проведення інших польових робіт» (змінено назви форми і окремих розділів табличної частини звіту, вилучено 4 розділ «Внесення добрив пiд посiв сільськогосподарських культур»).

 

Зі звіту за перший квартал 2016 року діятимуть оновлені форми місячної звітності:

  • №1-риба (квартальна) «Звіт про добування водних біоресурсів» (змінено назву форми, розбито на розділи табличну частину, зміст форми не змінився);
  • №11-заг (квартальна) «Звіт про надходження сільськогосподарських тварин на переробні підприємства»;
  • №13-заг (квартальна) «Звіт про надходження молока сирого на переробні підприємства» (змінено назви форми та розділів, змінився зміст таблиць, у кінці форми додано поля для узагальненої інформації).

Починаючи зі звітів станом на 1 грудня 2016 року діятимуть такі форми звітності:

  • №29-сг (річна) «Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду» (змінено назву форми, з’явилось ділення на розділи і підрозділи, повністю змінилась таблична частина, стала більш систематизованою і детальною; з’явився Додаток 1 с НПСГ);
  • №1-виноград (річна) «Звіт про перероблення винограду на виноматеріали» (змінено назви форми і першого та другого розділів, в таблицю першого розділу додано нові показники, таблицю другого розділу спрощено, у кінці форми додано два поля для узагальненої інформації).

Увага! Щоб довідатись про те, які форми державних статистичних спостережень має подавати протягом року до органів державної статистики Ваше підприємство, скористайтесь спеціальним сервісом Державної статистичної служби http://rsp.ukrstat.gov.ua/edrpou.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/norm_doc/2015/219/219_2015.htm