З 1 червня 2015 звітність ЄСВ за звітний період «травень» подається за новими затвердженими формами звітності (Наказу Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23.04.2015 № 460/26905).

У зв’язку з цим звертаємо Вашу увагу на основні відмінності оновлених звітів у порівнянні з діючими формами, затвердженими ПФУ:

  • серйозних змін зазнали таблиці 1 і 6. Корективи пов’язані із застосуванням понижуючого коефіцієнта і правила використання мінімальної заробітної плати. Так, у таблиці 1 в «шапці» передбачені спеціальні поля для установки позначки про застосування понижуючого коефіцієнта – «ТАК» або «НІ» (якщо «ТАК», то в реквізиті «18» вказується розмір коефіцієнта).
  • в реквізиті «20» зазначається середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік.
  • застосування правила розрахунку з мінімальної заробітної плати: для початку, в рядках 2.1-2.4 таблиці 1 і їх розшифрованих складових відображається, в межах максимальної величини, фактична сума нарахованого доходу, з якої стягується єдиний внесок, а далі – в нових рядках 2.5.1 -2.5.5 відображаються суми так званої додаткової бази, тобто різниці між мінімальною зарплатою і фактичною величиною нарахованих виплат. Також суми нарахувань єдиного внеску у разі застосування правила мінімальної заробітної плати в таблиці 1 пройдуть окремо: у рядках 3.1-3.4 – єдиний внесок, нарахований на фактичний розмір доходу і в рядках 3.5.1-3.5.5 – внесок, нарахований на додаткову базу.
  • заповнення таблиці 6: тепер там повинні персоніфікуватися та нарахування єдиного внеску окремо по кожній застрахованій особі. Такі суми будуть проходити по графі 21 (але окремо нараховані на фактичну базу і окремо – на додаткову). Для утримань призначена графа 20.
  • для заповнення графи 10 доданий новий код типу нарахувань «13» – сума різниці між розміром мінімальної зарплати і фактично нарахованої зарплати за звітний місяць.
  • таблиця 6 доповнено реквізитом «24». Ознака неповного робочого часу (1 – так, 0 – ні).
  • Підготовка даної форми буде доступна тільки в платній версії програми. На безкоштовній основі підготувати форму ви можете в «M.E.Doc Online».