В Україні знову проводиться часткова мобілізація. Згідно з Указом Президента України від 14.01.2015 р № 14/2015 протягом 2015 часткова мобілізація проводиться в три черги протягом 210 діб.

 

Відзначимо, що Міноборони доручено невідкладно організувати розгортання логістичних центрів накопичення та розподілу матеріально-технічних засобів, які надходять від волонтерів, волонтерських рухів, благодійників для військових формувань, їх з’єднань, військових частин, підрозділів, установ, організацій для забезпечення проведення АТО.

§§§

У ПКУ вводиться поняття податкового компромісу (Закон України від 25.12.2014 р № 63-VIII). Податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та / або їх посадових (службових) осіб у зв’язку з заниженням податкових зобов’язань з податку на прибуток та / або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.

Для отримання такого звільнення слід задекларувати грошові зобов’язання за період до вказаної дати шляхом подання уточнюючого розрахунку. Разом з таким розрахунком представляється перелік (опис) господарських операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації.

До затвердження форми уточнюючого розрахунку для застосування податкового компромісу платник може подати такий розрахунок згідно з чинною формі як окремий документ із поясненням мотивів його подання для застосування податкового компромісу і з вказаним переліком операцій.

Сума заниженого податкового зобов’язання з податку на прибуток та / або ПДВ сплачується у розмірі 5% такої суми. Решта 95% суми заниженого податкового зобов’язання вважаються погашеними, штрафні санкції не застосовуються, пеня не нараховується.

Скористатися нормами щодо податкового компромісу платники можуть протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом.

Процедура досягнення податкового компромісу триває не більше 70 календарних днів з дня, наступного за днем подання уточнюючого розрахунку. При цьому податковий орган може прийняти рішення про проведення документальної позапланової перевірки. Така перевірка проводиться виключно з питань, що стосуються уточнених показників.

Передбачено, що уточнення податкових зобов’язань не впливає на розмір податкових зобов’язань його контрагентів.

§§§

Страхувальники, що знаходяться на тимчасово що не контролюються України територіях Донецької та Луганської областей, можуть представити або відправити поштою відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності та звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду за наступними адресами:

– Управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області (84122, Донецька область, м Слов’янськ, вул. Жовтневої революції, буд. 16, тел. (062) 6220929);

– Управління виконавчої дирекції Фонду у Луганській області (92600, Луганська область, м Сватове, вул. Садова, буд. 74 * а, тел. (064) 7131338).

Про це на своєму сайті повідомляє Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Детальніше на сайті центру ЮБС “Аверс”.


Бажаєте бути постійно в курсі останніх новини? Оформіть передплату на електронний журнал “Аверс-Бухгалтерія” за телефоном (0412) 46 73 38.

Ви можете отримати безкоштовний доступ на 2 неділі заповнивши форму нижче.

{loadposition testdrive-aversform}