ГУ ДФС в Хмельницькій області в індивідуальній податкової консультації від 18.05.2017 р № 254/ІПК/22-01-12-03-28 інформує, що підприємство, посилаючись на п. 255.2 ПКУ просить підтвердити, неналежність його до категорії платників рентної плати , оскільки використовує обсяги води, отримані в результаті укладення договору надання послуги з централізованого водопостачання для задоволення власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.

Однак, оскільки зазначені підприємством при державній реєстрації суб’єкта господарювання види економічної діяльності – “Виготовлення виробів з бетону для будівництва” (23.61 Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009: 2010, далі – Класифікатор), “Виробництво керамічних плиток та плит” (23.31 класифікатора), “Будівництво житлових і нежитлових будівель” (41.20 класифікатора), “Діяльність ресторанів, надання послуг харчування” (56.10 класифікатора), передбачають використання обсягів води не тільки для задоволення власної енних питних і санітарно-гігієнічних потреб, то підприємство повинно декларувати свої податкові зобов’язання з рентної плати за обсяги води, використана їм на інші, ніж задоволення власних питних і санітарно-гігієнічних потреб мети.

Індивідуальна податкова консультація ГУ ДФС у Хмельницькій області від 18.05.2017 р. № 254/ІПК/22-01-12-03-28

Головне управління ДФС на звернення Товариства щодо надання податкової консультації стосовно рентної плати за спеціальне використання води (далі – Рентна плата), керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє наступне.

Товариство повідомило, що використовує обсяги води, отримані в результаті укладення договору надання послуги з централізованого водопостачання.

При цьому Товариство, посилаючись на норму п. 255.2 ст. 255 Кодексу, щодо звільнення від оподаткування Рентною платою суб’єктів, які використовують обсяги води для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, просить підтвердити, неналежність його до категорії платників Рентної плати.

Натомість, оскільки, зазначені Товариством при державній реєстрації суб’єкта господарювання види економічної діяльності – “Виготовлення виробів з бетону для будівництва” (23.61 Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010, далі – Класифікатор), “Виробництво керамічних плиток і плит” (23.31 Класифікатора), “Будівництво житлових і нежитлових будівель” (41.20 Класифікатора), “Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування” (56.10 Класифікатора), передбачають використання обсягів води не тільки для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб; то Товариство має декларувати свої податкові зобов’язання з Рентної плати за обсяги води, що використана ним на інші, ніж задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб цілі.

Інформацію надано електронним журналом “Аверс-Бухгалтерія”.