Сьогодні Вашій увазі пропонуємо розглянути механізм отримання Квитанцій №1 та №2 на подану звітність.

Звітність, щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування подаються та приймаються Єдиним вікном подання електронної звітності в пакеті, який представляє собою набір XML файлів. Сформований XML файл основного документу пакету містить посилання на всі створені таблиці, і відповідно, у всіх таблицях є посилання на основний документ.

Єдине вікно обробки електронних звітів після отримання пакету, здійснює його розшифрування, перевірку електронних цифрових підписів та цілісність пакету, виконує перевірку відповідності встановленому формату та формує квитанцію про одержання електронного документу – Квитанція №1.  Далі Єдине вікно надсилає Квитанцію № 1 страхувальнику.

!!! Звертаємо увагу користувачів, що Квитанція №1 формується до кожного файлу в пакеті звітності. Тобто в імені Квитанції №1 буде зазначатися код таблиці, для якої призначено квитанцію. Варто пам’ятати, що якщо хоча б одна із таблиць пакету має негативну Квитанцію №1 – весь пакет звіту вважається НЕПРИЙНЯТИМ!

Далі пакет звітності ЄСВ передається на обробку до  системи ДФСУ. Тут звіт проходить другий етап перевірок  і якщо обробка невдала, то звіт до ПФУ не відправляється – ДФСУ формує негативну Квитанцію № 2, яку Єдине вікно направляє страхувальнику. У випадку проходження звіту ЄСВ перевірок на рівні системи ДФСУ, пакет звіту архівується та передається до ПФУ.

ПФУ здійснює остаточну перевірку звітів ЄСВ, за результатами цих контролів формується Квитанція №2, яка передається до системи ДФСУ. Система ДФСУ формує узагальнюючу Квитанцію №2,  яку Єдине вікно направляє страхувальнику.

Звертаємо увагу користувачів, що Квитанція №2 формується до пакету звітності в цілому. Тобто в імені Квитанції №2 буде зазначатися код основного документу пакету. Квитанція №2 з результатами обробки кріпиться до всіх таблиць звіту

Схема механізму документообігу звітності з ЄСВ.