У складі ІТС за лютий – нова редакція 3.1 конфігурації “Управління торгівлею для України”

У поточному випуску опублікований дистрибутив нової редакції 3.1 типової конфігурації “Управління торгівлею для України”. 

 

Зима подарунків 1С:ІТС Україна” – акція для користувачів 1С:ІТС Україна ПРОФ!

З листопада 2015 р. по березень 2016 р. (включно) проводиться акція “Зима подарунків”. В акції можуть взяти участь зареєстровані користувачі програми “1С: Підприємство”, які уклали платний договір 1С:ІТС Україна ПРОФ на 6 або 12 місяців, пільговий договір 1С:ІТС Україна ПРОФ за схемою 4 + 8 з листопада, грудня, січня, лютого, березня або перейшли в зазначений період на договір 1С:ІТС Україна рівня ПРОФ з договору 1С:ІТС Україна рівня ТЕХНО. Учасники акції отримають оригінальний подарунок – монопод для селфі.

Додатково учасники акції, які в період проведення акції продовжили свій 12-місячний договір 1С:ІТС Україна ПРОФ ще на рік, також отримають подарунки за програмою лояльності.

Доступ до матеріалів ІТС Україна на сайті its.1c.ua

Всі користувачі, які мають діючий договір ІТС Україна ПРОФ, ІТС Україна для віддаленого офісу, а також договір ІТС Україна для Партнерів, незалежно від терміну початку договору, отримують повний доступ до матеріалів ІТС Україна в Інтернет-версії продукту на сайті http://its.1c.ua. Користувачі ІТС Україна ТЕХНО отримують доступ до матеріалів Інтернет-версії в обмеженому обсязі (тільки до матеріалів розділу “Технологічна підтримка”).

Доступ на сайт its.1c.ua відкривається на час дії договору ІТС.

До уваги користувачів і партнерів! Перевірити реєстрацію договору 1С:ІТС, визначити коли і куди було направлено лист з активаційним посиланням, змінити адресу відправки листа і замовити повторний лист можна на сторінці “Як отримати доступ до Інтернет-версії ІТС Україна”.

Методична підтримка 1С:Підприємства 8

У поточному випуску користувачам типових госпрозрахункових конфігурацій “Бухгалтерія для України” та “Управління торговим підприємством для України” рекомендуємо ознайомитися з методикою коригування податкових зобов’язань, у разі зміни цільового призначення запасів. Методика буде цікава підприємствам, які придбавали запаси для використання в неоподатковуваних ПДВ операціях, тобто в повному обсязі нараховували податковий кредит за такими придбаннями і оформляли умовний продаж, а за фактом будуть використовувати запаси в оподатковуваних ПДВ операціях.

Оновлено порядок заповнення документа “Зміна податкового призначення запасів”. Увагу в ньому акцентовано на послідовність заповнення документа, для коректного оформлення операції зміни цільового призначення запасів.

Користувачам зазначених конфігурацій рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення повернення товарів постачальнику з роздрібних торгових точок. У матеріалі описаний порядок розрахунку торгової націнки при поверненні товарів постачальнику, а також порядок виникнення доходів або збитків у разі, якщо розрахована собівартість товарів, що повертаються, не збігається з їх “первісної” собівартістю.

Для користувачів конфігурацій “Бухгалтерія для України”, “Управління торговим підприємством для України” і “Управління виробничим підприємством для України” оновлено методики оформлення операцій оренди автомобіля у фізичної особи та модернізації нематеріальних активів.

Актуалізована стаття, що описує основні методи нарахування амортизації нематеріальних активів у бухгалтерському та податковому обліку.

Також оновлено матеріали, присвячені методам нарахування амортизації нематеріальних активів. У них на прикладах розглянуто порядок призначення способів розрахунку амортизації при прийнятті до обліку нематеріальних активів та числові приклади розрахунку амортизації по кожному з методів.

Також рекомендуємо ознайомитися з оновленим порядком оформлення операції продажу нематеріальних активів. У матеріал додано приклади складання податкових документів, у тому числі і в разі продажу нематеріальних активів за ціною нижче звичайної.

Користувачам конфігурації “Бухгалтерія для України” рекомендуємо ознайомитися з оновленою методикою налаштування прав доступу до даних. У ній описано механізм розподіленого доступу до даних по організаціях, який дозволяє організувати роботу користувачів таким чином, щоб кожен з них міг бачити і редагувати дані тільки по одній організації, і не мати доступу до інформації, пов’язаної з іншими організаціями.

Користувачам конфігурацій “Управління торговим підприємством для України”, “Управління виробничим підприємством для України” і “Управління торгівлею для України” (ред. 2.3) рекомендуємо ознайомиться з актуалізованою методикою резервування товарів на складах з урахуванням груп доступності. У матеріалі розглянуто порядок автоматичного заповнення схеми резервування товарів тільки на складах, що визначені доступними для менеджера (користувача), який в даний момент працює з програмою.

Користувачам конфігурацій “Управління виробничим підприємством для України” і “Управління торгівлею для України” (ред. 2.3) рекомендуємо ознайомитися з варіантами оформлення додаткових витрат при надходженні товарів. У статті описано порядок оформлення витрат, які включаються до собівартості придбаних товарів і витрат, що відносяться на витрати періоду.

Для користувачів конфігурації “Управління виробничим підприємством для України” додано опис функціоналу “Закриття місяця”, який дозволяє виконувати налаштування і контроль процедури закриття місяця, і допомагає координувати взаємодію відповідальних осіб, які виконують окремі регламентні операції.

Для користувачів конфігурацій “Управління виробничим підприємством для України” і “Зарплата і Управління Персоналом для України” опублікована методика оформлення відпусток по догляду за дитиною до 3-х років. Наведено приклади оформлення зазначеного виду відпустки, а також передчасного повернення на роботу співробітниці, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.

Для користувачів конфігурації “Роздріб для України” (ред 2.0.) у розділі “Початок роботи з програмою” опубліковано порядок початкового заповнення інформації про власне підприємство: схему оподаткування, склади, магазини, каси. Описані налаштування контролю залишків товарів на складах. Також додано опис початкового заповнення інформації про ділових партнерів підприємства (контрагентів і співробітників).

Для користувачів прикладних рішень для бюджетних установ України, а саме, для користувачів конфігурацій “Бухгалтерія для бюджетних установ України” і “Комплексний облік для бюджетних установ України” в новому розділі “Облік договорів та грошових коштів” опублікована методика роботи з обробкою “Робочий стіл “Банк””. У формі обробки відображаються доступні кошторисні призначення і залишки по них, також є можливість оформляти вхідні договори і взяті за ними зобов’язання, формувати документи юридичних зобов’язань, фінансових зобов’язань, вихідні платіжні доручення.

Додана методика роботи з обробкою “Робочий стіл “Каса””. Вона дозволяє створювати касові документи, відображає залишки в касі в розрізі джерел фінансування та кодів економічної класифікації видатків, дозволяє формувати різні звіти.

Користувачам конфігурацій “Бухгалтерія для бюджетних установ України” і “Зарплата і Кадри для бюджетних установ України” у розділі “Методики проведення розрахунків” рекомендуємо ознайомитися з оновленою методикою відображення оплати мобілізованим співробітникам. У матеріал додано опис нового звіту “Звіт про компенсацію мобілізованим працівникам”.

Оновлена методика виплати авансів заробітної плати фіксованими сумами. У матеріалі додано опис можливості розрахунку авансових сум із зарплати з урахуванням/без урахування внутрішнього сумісництва.

Для розробників систем на платформі “1С:Підприємство 8” в розділі “Обмін даними, прикладні технології” опублікована конфігурація “1С:Конвертація Даних 3.0”.

У рубриці “Стандартні бібліотеки” оновлена “Бібліотека електронних документів” (ред. 1.3).

У рубриці “Універсальні звіти та обробки” оновлена обробка, що дозволяє виконувати групову зміну об’єктів.

Поради лінії консультацій

У розділі оновлено перелік рекомендацій і порад по роботі у прикладних рішеннях для України.

1С:Звіт. Електронна звітність, обмін первинними документами

Матеріали надаються українською мовою фахівцями компанії “1С-СЕД”.

Рубрику “Методичні рекомендації з використання програми “1С:Звіт”” доповнено описом порядку створення, заповнення та подання Декларації з ПДВ. У матеріалі описано порядок заповнення Декларації з ПДВ безпосередньо даними системи “1С:Підприємство”, без необхідності створення проміжних файлів і їх завантаження у програму здачі звітності.

Рубрику “Консультації з питань роботи з програмою “1С:Звіт”” доповнено переліком проблемних ситуацій і порядком їх виправлення.

Консультації для бухгалтера

У зв’язку з дією норм нової редакції розділу 3 ПКУ, яка передбачає паралельний облік необоротних активів для цілей бухгалтерського і податкового обліку, актуалізований розділ “Нематеріальні активи і їх амортизація” довідника “Податок на прибуток: від обліку до звіту” в частині обліку в 1С. У ньому оновлені порядок обліку та приклади оформлення господарських операцій з нематеріальними активами у типовій конфігурації “Бухгалтерія для України”.

Додано нові консультації і питання у рубриці “Запитання – відповіді від тижневика “Головбух:БЮДЖЕТ””.

На ІТС представлена нормативно-правова база “ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка”, підготовлена ІАЦ “Ліга”, актуалізована станом на 28.01.2016 р.

Форми звітності, релізи програм і конфігурацій

В цей випуск включені наступні компоненти:

1С:Підприємство 8

Релізи конфігурацій:

  • 1С:Бухгалтерія 8 для України. ПРОФ. Редакція 1.2. Версія 1.2.34 (оновлення + перехід з Базовою на ПРОФ);
  • 1С:Бухгалтерія 8 для України. Базова. Редакція 1.2. Версія 1.2.34 (оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Конфігурація Зарплата і Управління Персоналом для України, редакція 2.1. Версія 2.1.42 (оновлення + перехід з Базовою на ПРОФ);
  • 1С:Підприємство 8. Конфігурація Зарплата і Управління Персоналом для України (базова версія), редакція 2.1. Версія 2.1.42 (оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Конфігурація Управління торгівлею для України, редакція 3.1. Версія 3.1.1 (повний реліз + оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Конфігурація Управління торговим підприємством для України, редакція 1.2. Версія 1.2.35 (оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Конфігурація Управління виробничим підприємством для України, редакція 1.3. Версія 1.3.43 (оновлення);
  • 1С:Бухгалтерія 8 для бюджетних установ України, редакція 1.0. Версія 1.0.52 (оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Зарплата і кадри для бюджетних установ України, редакція 1.0. Версія 1.0.46 (оновлення);
  • 1С:Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України, редакція 1.0. Версія 1.0.54 (оновлення + перехід з Базовою на ПРОФ);
  • 1С:Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України (базова версія), редакція 1.0. Версія 1.0.54 (оновлення).

1С:Підприємство 7.7

Релізи конфігурацій:

  • Конфігурація “Бухгалтерській облік для України”, реліз 7.70.317;
  • Конфігурація “Бухгалтерській облік для України”  для базової версії, реліз 7.70.317;
  • Конфігурація “Зарплата + кадри для України “, реліз 7.70.053;
  • Конфігурація “Бухгалтерія + торгівля + склад + зарплата + кадри для України “, реліз 7.70.072.

Форми звітності:

  • ЗА IV КВАРТАЛ 2015 (випуск 1) для конфігурацій “Бухгалтерський облік для України” і “Виробництво + послуги + бухгалтерія для України”;
  • ЗА IV  КВАРТАЛ 2015 (випуск 1) для конфігурації “Бухгалтерія + торгівля + склад + зарплата + кадри для України”.